banner

Home

Valeria Mignaco

Alfonso Marin

Luister

Video

Programma's

DSC0234
❦
Last updated April 2013
Duo1

 

 

Home

Valeria Mignaco

Alfonso Marin

Luister

Video

Programma's

Door intensief bestuderen, onderzoeken en uitvoeren van het luitliederen-repertoire en het ontwikkelen van onze eigen benadering daarvan, streven wij ernaar de grote historische en artistieke betekenis van dit repertoire recht te doen.

Wij hebben ons tijdens onze studie aan de conservatoria in den Haag en Amsterdam toegelegd op het repertoire voor zang en luit en al spoedig na ons afstuderen begonnen onze professionele werkzaamheden die zijn uitgegroeid tot een intensieve internationale concertpraktijk.

Onderscheiden met een eervolle vermelding op het “Alte Musik Treff Berlin” in 2005, traden wij veel op in Nederland, België, Spanje, Engeland, Frankrijk, Ierland, Duitsland en Israel. We hebben concerten gegeven in de Antonio de Cabezón Early Music Week (Burgos, Spanje), het A•devantgarde Contemporary Music Festival (München, Duitsland) met het Mediterranean Art Ensemble, het Leicester Early Music Festival (Engeland), Midis-Minimes (België), “Soirée Privée” van het Utrecht Oude Muziek Festival 2007 en Noorderkerkconcerten (Nederland), de Music for Galway Festival (Ierland) in medewerking met cellist  Adrian Mantu van het ConTempo Quartet en de Barocade ensemble in Israel met het programma Fiesta Española.

Onze eerste commerciële CD met luitliederen van John Dowland en tijdgenoten was met lovende recensies ontvangen door de gespecialiseerde pers ("Clear or Cloudy" - Musica Ficta 2010)

Toekomstige projekten zijn o.a. concerten in het  Musiques de Normandie festival (Frankrijk) en een nieuwe CD opname met Frans repertoire.

“Take thy lute, wench: my

De luit werd langzamerhand opgenomen in de Europese hoven van de Renaissance en was al rond 1530 het instrument par excellence van de tijd. Ideale begeleider voor de stem, de resulterende combinatie veroorzaakte het verschijnen van een omvangrijk en bijzonder repertoire.

Met onze boeiende interpretatie van kleurrijke, unieke luit-liederen willen we de luisteraar verleiden met de muzikale diversiteit van het Europa van de zestiende eeuw:

Het Spanje van de Arabische

Liederen en verhalen zorgvuldig gekozen om een omvangrijke scala van muzikale gevoelens te scheppen, met een dynamische en gepassioneerde interpretatie die ons publiek verrast en ontroert.

Foto's

Contact

Downloads

Links

Taalkeuze

Gastboek

Foto's

Contact

Downloads

Links

Taalkeuze

Gastentboek

Nieuwe CD

Lutevoice
 ALFONSO MARIN LUIT
VALERIA MIGNACO SOPRAAN
How sweet the moonlight sleeps

Over ons

DSC0234