Valeria Mignaco, soprano Alfonso Marin, lute voice (soprano) and lute duo. Lutesong

AlfonsoMarinsmall

Foto's

Contact

Downloads

Links

Taalkeuze

Gastentboek

Nieuwe CD

Home

Valeria Mignaco

Alfonso Marin

Luister

Video

Programma's

Alfonso Marin

Alfonso Marín doorliep zijn muziekopleiding in het “Conservatorio de Tenerife”, in de Canarische Eilanden, hij studeerde later eveneens in het Conservatorium van Amsterdam, waar hij bij Lex Eisenhardt zijn opleiding voortgezet heeft van klassieke gitaar en vihuela.

Na afronding van zijn studie legde hij zich toe op luit en andere aanverwante oudemuziek instrumenten zoals de vihuela en de teorbe, en zette in de zelfde instelling zijn opleiding voort bij Fred Jacobs, en heeft met uitstekende cijfers zijn opleiding afgesloten als docent Renaissance en barok-luiten.

Sindsdien geeft hij vaak concerten. Als solist trad hij in talrijke zalen in Nederland en Duitsland op. Als begeleider treedt hij met de luit en de theorbe vaak op met bekende instrumentalisten en zangers.

Hij werkt vaak als continuist met verschillende, zowel renaissancistisch als ook barokke ensembles en orkesten mee zoals Les Perruques de Amsterdam, Arion ensemble, The Royal wind consort, Nieuwe Opera Academie (DNOA), Concertgebouw kamerorkest, Bachkoor Holland, Amsterdam Symphonic Orchestra, Concerto d’Amsterdam, Barokensemle De Swaen, Venice Baroque Orchestra (VBO).

Alfonso werkt samen met de vihuelist Alfred Fernández in het ensemble El Canto del Caballero.