De Argentijnse sopraan Valeria Mignaco heeft haar opleiding in klassiek zang voltooid in het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. In die instelling heeft zij ook een postacademische opleiding gedaan, met specialisatie in oude muziek en kamermuziek, bij Barbara Pearson, Marius van Altena en Jill Feldman, en heeft haar baroke, renaissancistisch en middeleeuws repertoire perfectioneerd, bij musici van internationale roem zoals Gustav Leonhardt, Elly Ameling, Carolyn Watkinson en Max van Egmond.

Zij werd finaliste in de internationale barokke zangwedstrijd in 2004, in Chimay, en in het Young Artists Presentation van het Festival van Vlaanderen 2004, met het Ensemble Via Artis vor middeleeuwse muziek. Onlangs heeft zij met het Huelgas Ensemble meegewerkt in het Festival van Saintes, Frankrijk. Het duo met de luitspeler Alfonso Marín heeft een eervolle vermelding ontvangen in de “Alte Musik Treff” in Berlijn in 2005.

Als soliste is Valeria Mignaco opgetreden met het Bach-Koor Holland en het Kamerorkest van het Concertgebouw, met het ensemble Via Artis in het “Festival de Música Antigua 2005” van de Caixa Forum in Barcelona, met de luitspeler Alfonso Marin op het “Festival de Música Antigua” in Burgos in 2005 en op het “Festival A-de-vant Garde” in München (ensemble Barcelona Nova Musica). Onder leiding van Paul van Nevel, Paul McCreesh, Gabriel Garrido, Charles de Wolff, Jan Willem de Vriend en Cristián Hernández Larguía heeft zij concerten gegeven in Argentinië, Nederland, Spanje, Portugal, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, België en Duitsland.

 

 

Foto's

Contact

Downloads

Links

Taalkeuze

Gastentboek

Nieuwe CD

Home

Valeria Mignaco

Alfonso Marin

Luister

Video

Programma's

Valeria Mignaco